Oracle Order Management Questions and Answers

  1. Which one below is not part of setting Transaction types
    A) Create a Transaction type in order lookup ORA DOO ORDER TYPE
    B) Assign the above TT in Process Assignment rules for Sales Orders to a DOO.
    C) Set the Sourcing Rules
    D) Place the TT in Sales orders
    Answer : C

  2. Line level transaction types progresses the sales orders in Distributed order Orchestration
    A) True
    B) False
    Answer : B

  3. The amount in Return Order line will be shown as
    A) Positive value as the order is a Return Order
    B) It will be shown as Negative Value
    C) It will be Positive for Credit Only and Negative for Credit and Inv Receipt
    D) Positive for Goods and Negative for services
    Answer : B

  4. When we initiate a submit for Booking the Order…it indicates that
    A) The customer has confirmed his Purchase
    B) We have sufficient stock to ship the product
    C) The customer’s credit worthiness is good.
    D) Revenue Recognition Team has given a clearance to sell to this Customer.
    Answer : A

  5. Which below Item attribute is responsible for shipping the product
    A) Customer ordered
    B) Customer orders Enabled
    C) Invoiceable
    D) Shippable
    Answer : A

  6. The system calculates the dozen price and there is no need to have a exclusive price for Dozen…if each price is set
    A) True
    B) False
    Answer : B

  7. Which one below is not true ?
    A) Customer profiles to be mapped to a Pricing Segment
    B) Pricing Segment to be mapped to a Pricing Strategy
    C) Transaction type to be assigned to a Pricing Strategy
    D) Price List to be assignment to a Pricing Strategy
    Answer : C

  8. Buy 1 Get 1 free has to be set in
    A) Price List
    B) Pricing Algorithm   
    C) Process Assignment Rules
    D) Product Transformation Rules
    Answer : D

  9. Sales Orders progresses in a
    A) Work Flow
    B) Distributed Order Orchestration
    C) Transaction type
    D) Any of Above
    Answer : B

  10. If item attribute “Invoiceable” is not enabled
    A) The product is a free item
    B) We can bill the Customer upon his acceptance
    C) Invoice to be created only after customer inspection at our premises
    D) None of above is applicable
    Answer : A

  11. After Scheduling a Back to Back Process, DOO progress to
    A) Supply Request Requested
    B) Reserved
    C) Fulfilled
    D) Awaiting Shipping
    Answer : A

  12. Sourcing Rules and Assignment sets are a must for Infinite ATP Rule
    A) True
    B) False
    Answer :  B

  13. To perform a Back to Back Buy, Make or Transfer Global Order Promising Licensing is necessary
    A) True
    B) False
    Answer : A

  14. A partial Ship set can be rejected by setting the Ship Set Behavior as Reject in
    A) Release sequence Rule
    B) Pick Slip Grouping Rule
    C) Ship Confirm rule
    D) Shipping Parameters
    Answer : D

  15. If Primary UOM is Dozen ( Non Dual UOM ), then
    A) We can Book in Dozen and ship in Each
    B) We can Book in Each and ship only in Dozen
    C) We can Book in Each and ship in each
    D) We cannot Book in Each
    Answer :  B

  16. Manage UOM Intra Class conversion facilitates
    A) Item Specific Exception within the same class
    B) Item Specific exception across classes
    C) Exception across items
    D) All of above
    Answer : A

  17. Standard conversion is
    A) Item Specific
    B) Org Specific
    C) Location Specific
    D) For all items
    Answer : D

  18. In a Dual Units Of Measure, transactions can be in
    A) Primary UOM only
    B) Secondary UOM Only
    C) Both Primary and Secondary Quantities to be populated
    D) All of above
    Answer : C

  19. In a Back to Back Buy order after it reaches Awaiting Shipping, the supply Details will show
    A) Awaiting Supply
    B) Awaiting Shipment
    C) PO Created
    D) Interfaced to Purchasing
    Answer : A

  20. Which one is not true
    A) Transaction type in a Sales Order is not Mandatory
    B) Transaction type in a Sales Order is Mandatory
    C) The Transaction Type may change the DOO or used for defaulting
    D)  Upon submitting, Sales Order starts to progress in the DOO
    Answer : B

  21. Which is not true
    A) Warehouse cannot be changed after the DOO progresses to Awaiting Shipping
    B) Upon Ship Confirmation, Send Shipment Advise ESS job will communicate back to Order entry of shipment status
    C) Pick confirm will follow Pick Release
    D) After Pick Confirm process materials are Ship Confirmed
    Answer : A

  22. Weight and Volume for an item
    A) Is mandatory before Ship Confirm
    B) Is not mandatory before Ship Confirm
    Answer : B

  23. Grouping of Lines in a Ship Set facilitates
    A) Shipping the lines together
    B) Billing the lines together
    C) Receiving Payments together
    D) Reserving the lines together
    Answer : A

  24. Which is not true ?
    A) If first line is shippable, then the second line cannot be Bill Only
    B) If first line is Bill only, then the second line cannot be ship only
    C) Any line of a sales order can be Bill and ship or Bill only or Ship only
    D) None of above
    Answer : C

  25. In a Back to Back Order, Demand supply cannot be balanced as
    A) Infinite Availability based
    B) Lead time based
    C) Supply Chain Availability Search
    D) None of above
    Answer : A

  26. In a Global Order Promising route, ATP Rules , Sourcing Rules and Assignment Sets must be completely configured till fulfillment in a B to B Buy or Transfer or Make.
    A) True
    B) False
    Answer : A

  27. In a Manage ATP Rules task, ATP Rule Assignment Basis cannot be
    A) Item
    B) Category
    C) Organization
    D) UOM
    Answer : D

  28. In Manage Sourcing Rule task for a global assignment, the Action type of “Transfer From” indicates
    A) Transfer from one org to another
    B) Transfer from one Sub Inventory to another of the mentioned org
    C) Transfer from the specified Org to Customer
    D) Transfer between orgs, which belong to different BUs,
    Answer : C

  29. Which is true
    A) GOP fulfills the order on the least resistant path in a SAAS license
    B) GOP can fulfill multiple levels of fulfillments like ..Buy..Receive…Transfer…Receive..Ship in a SAAS License
    Answer : A

  30. Processing Constraints of E Biz is not available in Fusion
    A) True
    B) false
    Answer : B

  31. Once when a line is Staged… it cannot be Back Ordered
    A) True
    B) False
    Answer : B

  32. Shipping Process begins with a Launch Pick Release followed by Pick Confirmation and Ship Confirmation.
    A) True
    B) False
    Answer : A

  33. Once when a line is shipped , it cannot be cancelled
    A) True
    B) False
    Answer : A

  34. We can not customize DOO for
    A) No Scheduling
    B) No Reservation
    C) Ship Only
    D) None of above
    Answer : D

  35. In a non-GOP environment, Sales order cannot be interfaced to
    A) Procurement
    B) Manufacturing
    C) Transfer between Orgs
    D) All of above
    Answer : D

  36. Item Specific Price will supersede the All Items Price
    A) True
    B) False
    Answer : A

  37. When a DOO is struck on Scheduling or Reservation, it cannot be recovered even after correcting the route cause of the issue.
    A) True
    B) False
    Answer : B

  38. A Pricing Strategy can contain
    A) Price List
    B) Discount List
    C) Cost List
    D) All of above
    Answer : D

  39. Order Management integrates
    A) Order entry , Pricing and Shipping
    B) Oracle quotes and Order entry
    C) Oracle quotes, Pricing and Order Entry
    D) all of above
    Answer : A

  40. Release sequence rule will
    A) Sequentially Release the details for allocation
    B) Prioritize the incoming details for allocation
    C) Release the incoming details based on LIFO ..FIFO combination
    D) None of above
    Answer : B

  41. Pick wave Movement request is created upon
    A) Submitting the order
    B) Upon Ship Confirmation
    C) Upon Pick Release
    D) Upon Pick Confirm
    Answer : C

  42. Sales Order approvals can be customized using Distributed Order Orchestration
    A) True
    B) False
    Answer :  B

  43. Which is not a priority for the release sequence rule ?
    A) Outstanding invoice value
    B) Order Total
    C) Scheduled Ship Date
    D) shipment Priority
    Answer : B

  44. What is the relationship between Available to Reserve and On-Hand
    A) Available Qty + Reserved Qty = On-Hand Quantity
    B) Available Qty – Reserved Qty = On-Hand Quantity
    C) Reserved qty – Available qty = On-Hand Qty
    D) None of above
    Answer : A

  45. Pick Slip Grouping Rule will
    A) Facilitate grouping of pick slips
    B) Group the incoming detail based on sales order number, ship-to location etc., for easy and error free staging
    C) It groups the incoming details on a FIFO basis
    D) None of above
    Answer : B

  46. When we have excess material than required for picking, the prioritization recommended by Release Sequence rule on the incoming details will be
    A) In Significant
    B) significant
    Answer : A

  47. Release sequence Rule and Picking Rule have
    A) Same objectives
    B) Different Objectives
    C) Picking rule recommendation depends on Release Sequence Rule
    D) Release Sequence Rule recommendation depends on Picking Rule
    Answer : B

  48. Launch Pick Release process facilitates
    A) Pick material from the adjacent organization, if no material available in the current organization
    B) Move material from the staging area to Finished Goods Sub Inventory
    C) Move material from Finished Goods sub inventory to staging Sub Inventory
    D) All of above
    Answer : C

  49. A submitted order with a status of Awaiting shipping cannot be
    A) Pick released
    B) Back ordered
    C) Ship Confirmed
    D) None of above
    Answer : D

  50. Fusion order management with GOP license cannot
    A) Interface lines to Procurement
    B) Interface Lines to Manufacturing
    C) Interface lines for transfer between orgs
    D) None of above
    Answer : D

  51. When we have an incremental update on supplies, sales Order can sense the change when
    A) we collect and perform Refresh GOP
    B) When we run the ESS job “Start Realtime Update”
    C) All of above
    Answer : C

  52. Hold cannot be applied to a Order line…when it progress to Awaiting shipping
    A) True
    B) False
    Answer : B

  53. If a pricing strategy has 5 Price Lists, we can Shuffle them up and down to change the priority of its application.
    A) True
    B) False
    Answer : A

  54. Staging sub inventory is a
    A) Physical sub Inventory
    B) Logical sub Inventory
    C) It can be both Physical and Logical
    D) None of above
    Answer : C

  55. Back Ordering a detail can be
    A) Manual
    B) Automatic
    C) Both manual and Automatic
    D) None of above
    Answer : C

  56. Order management works at the level of
    A) Primary Ledger as Payment collection is important
    B) Legal Entity as it is a Government Reporting Entity
    C) Business unit
    D) Inventory org
    Answer : C

  57. Which Attribute is responsible for shifting materials from another org
    A) Customer Orders Enabled
    B) Transfer Orders enabled
    C) Shippable
    D) Invoice enabled
    Answer : B

  58. Which is not true
    A) A Sales order is not complete, if Customer is missing
    B) A Sales order is not complete, if Price List is Missing
    C) A Sales order is not complete, if Item is missing
    D) A Sales order is not complete, if Transaction Type is missing
    Answer : D

  59. When materials are shifted using transfer orders, we perform
    A) Sales Receipt
    B) PO Receipt
    C) Shipment Receipt
    D) RMA Receipt  
    Answer : C

  60. Item Validation Organization will validate an item about its availability in the org pointed to by IVO
    A) True
    B) False
    Answer : A

Leave a Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial